VIP Magazin
1 Septembrie 2016
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2012   |  2007-2008
Costum cu prenume moldovenesc
Locul 23

Costum cu prenume moldovenesc

Comentează

Analiza Focus Grup

Participanţii la focus grup au apreciat numele, care este unul bărbătesc, foarte cunoscut pentru populaţia din Republica Moldova. Printre nemulţumirile participanţilor ar fi de menţionat faptul că brandul „Ionel” nu are un logo, astfel neputând fi uşor identificat; brandul este unul demodat şi firma este foarte veche.

Profilul respondenţilor

Cel mai des brandul „Ionel” a fost nominalizat de către bărbaţi, persoane cu vârste de peste 50 de ani, pensionari, precum şi respondenţii care au un venit de până la 1500 MDL. O tendinţă opusă se observă printre femei, printre persoanele cu o vârstă cuprinsă între 21 şi 35 de ani, întreprinzători şi angajaţii cu venituri de peste 3500 MDL.

Analiza experţi

Experţii au afirmat că brandul nu este promovat pe piaţa naţională şi chiar lipsesc acţiunile promoţionale. Unica modalitate prin care se face cunoscut acest brand sunt magazinele specializate „Ionel”. Brandul „Ionel” a fost asociat cu timpurile mai vechi, amintiri frumoase şi cu un şlagăr.
Experţii consideră că acesta nu ar trebui să fie printre locurile de frunte, deoarece are o prezenţă foarte slabă pe piaţa locală. Totodată, se consideră că un rebranding nu este necesar, deoarece în acest moment întreprinderea nu se orientează spre piaţa internă. În acelaşi timp, s-a sugerat păstrarea acestui brand cu condiţia reorientării sale pe piaţa locală, care apreciază calitatea „Ionel”.

Aglaia Ostrovscaia
director


S-a născut la 24 septembrie 1942 în oraşul Chişinău. Din 1959 şi până în 1962 este cusătoreasă în secţia nr. 3 a fabricii de confecţii „Congresul XXIII al PCUS”.  Timp de un an activează în funcţia de instructor superior de pioneri la şcoala nr.17. Din 1963 şi până 1971  este inginer tehnolog în aceeaşi secţie nr. 3. Deţine funcţia actuală din 1982.

Locul Vestimentaţie Nr. de voturi
1 Ionel 272
2 Aridon 74
3 Iuvas 54
4 Steaua Red 39
5 Tricon 21

Depăşind practic cu 200 de voturi cel mai apropiat concurent În categoria „Vestimentaţie”, brandul „Ionel” este lider. Respondenţii au pomenit, pe lângă brandul dat, 147 de mărci de vestimentaţie, dintre care 23 autohtone.

Un costum moldovenesc era la mare căutare pe timpuri, atunci când la cele de import nici nu visa nimeni, iar Hugo Boss era o enigmă pentru spaţiul sovietic.   

Cea mai mare fabrică de confecţii din Republica Moldova îşi începe activitatea în 1945. Fabrica a fost “botezată” “Ionel” în 1979, an în care începe povestea brandului cu nume moldovenesc. Denumirea a fost propusă de un grup de specialişti de la întreprindere şi a fost înregistrată de Comitetul de Stat de Cercetări şi Invenţii a URSS (oraşul Moscova) pe un termen de 10 ani. Fiindcă produsul de bază al întreprinderii de confecţii îl constituie sortimentul pentru bărbaţi, şi denumirea acesteia a fost aleasă în cinstea celui mai popular prenume moldovenesc. 

Actualmente,  “Ionel” are colecţii atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei şi copii, iar marfa sa este comercializată în mare parte peste hotarele Moldovei. 86 la sută din producţia fabricii se exportă. „Ionel” colaborează cu 10 firme de peste hotare (SUA, Canada, Italia, Germania, România). 

Actualmente fabrica produce 1,5 milioane bucăţi produse de confecţie.   

PREMII
Întreprinderea a obţinut atât premii locale (diplomă de onoare şi “Mercuriul de aur” în cadrul concursului “Marca comercială a anului”), cât şi internaţionale (Premiul internaţional pentru calitate şi tehnologie oferit în 1996 la Viena).

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Trimite
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
-5°