VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Andrei Porubin. Bun venit la „VERANDA”!
Octombrie 2013, Nr. 113

Andrei Porubin. Bun venit la „VERANDA”!

Comentează   |   Cuprins

În curând, „Jurnal TV” lansează un nou proiect grandios cu denumirea „VERANDA”, un talk-show gastronomic care îşi propune să cucerească telespectatorii şi să îi distreze în fiecare seară, de luni până joi.

Gazdele emisiunii vor fi renumitul om de televiziune Andrei Porubin şi bucătarul profesionist Traian Stoianov. Ne-am propus să le explorăm „VERANDA” până la lansarea emisiunii, iată de ce i-am dat întâlnire la „o vorbă” domnului Andrei Porubin.

Aţi dat curs unei noi aventuri în televiziune. Ce înseamnă „VERANDA” ?
„VERANDA” este şi aventură, şi provocare, şi pasiune, şi un nou examen, şi „paie aprinse în cap”... Şi nu doar pentru mine, ca piesă nouă în maşinăria „Jurnal TV”, ci şi pentru mica, dar frumoasa echipă care lucrează alături de mine. Suntem în căutarea celor mai bune şi mai gustoase ingrediente, care să fie în stare să transforme serile de luni până joi în adevărate puncte de atracţie pentru telespectatorii fideli şi pentru cei pe care ne dorim sa-i cucerim. La „VERANDA” vom primi oaspeţi frumoşi, unici, interesanţi, spectaculoşi, vom găti gustos, vom râde de noi înşine, vom oferi gratuit secrete.

De ce VERANDA, şi nu sufrageria sau bucătăria?
...şi nu balconul, şi nu coridorul, şi nu baia, şi nu debaraua... (râde). La bucătărie nu e loc pentru taclale cu invitaţii, iar în sufragerie nu încape plita de gătit. VERANDA însumează toate cele pe care nu le găseşti în alte încăperi ale casei. În plus, aici e mult spaţiu, aer liber, mai multă lumină, dar ajung şi aromele apetisante ale gătitului – condiţii necesare pentru „VERANDA” noastră, care ne permit să spargem distanţa dintre noi şi invitaţi.

Aţi primit din start propunerea de a fi coprezentator al show-ului? Care a fost prima reacţie?
Iniţial, am primit o invitaţie la preselecţie sau – în limbaj modern – la casting, pentru că era necesar să se vadă cum arăt pe ecran în compania unei domnişoare sau cu un alt partener de platou, bărbat. Lucrurile astea se fac şi cu scopul de a găsi formula video optimă pentru proiect. Într-un final, producătorii au decis că voi prezenta emisiunea împreună cu tânărul bucătar Traian Stoianov. Reacţia mea la propunerea de a prezenta „VERANDA” fost una firească, de parcă trebuia să susţin un nou examen profesional.

E ceva diferit faţă de ceea ce aţi făcut până acum în televiziune?
Sigur că e diferit. Am fost axat mai mult pe divertisment, distracţie pură, cu elemente de concurs, de show, chiar dacă în televiziune toate genurile se întrepătrund. Tocmai de aceea am dat curs invitaţiei. Dacă propunerea viza ceva ce am mai făcut interior, cred ca nu aş fi acceptat, ca să nu mă repet.

Emisiunea promite a fi grandioasă şi diferită de alte show-uri gastronomice din media. Prin ce se diferenţiază conceptul acesteia?
Una v-o pot spune deocamdată – nu e doar un show gastronomic. Vom avea şi invitaţi care nu vor găti, deoarece loc pe verandă va fi suficient şi pentru ei, şi pentru rubrici despre care încă nu vreau să vorbesc, ca să păstrăm şi o doză de surpriză. Ne dorim o emisiune sinceră, savuroasă, neplicticoasă, care să descreţească frunţile, să redescopere personalităţile din alte unghiuri, să te facă să zâmbeşti, să te simţi „de-al casei”, să ai senzaţia că fiind în faţa micului ecran, eşti şi tu în „VERANDA” noastră.

Dvs. veţi descoperi poveşti de viaţă surprinzătoare… Cum le veţi pescui? Veţi avea în vizor doar persoane publice?
Ne-am dori să descoperim multe poveşti de viaţă, pentru că în ele publicul se regăseşte, pentru că prin ele devenim credibili. Vom căuta noi, dar vom apela şi la ajutorul prietenilor telespectatori, astfel încât să invităm la „VERANDA” nu doar persoane publice, ci pe oricine merită să fie văzut, ascultat, admirat şi înţeles.

Cum vă armonizaţi în echipă cu Traian Stoianov ?
Îmi place echipa în care am venit. Sunt colegi cu experienţă, cooperanţi, corecţi, preferă să vorbească fără ocolişuri, să spună sincer ce cred, fără menajamente, ne ajută să ne integrăm într-o atmosferă nouă pentru mine şi colegul meu Traian. De altfel, la Traian îmi place că e un băiat inteligent, bine crescut, respectuos, fără aere de vedetă. Mă surprinde plăcut accentul său italian şi cred că acesta ar putea da o nuanţă aparte intervenţiilor lui gastronomico-verbale. Îmi mai place că, deşi aş putea să-i fiu tată, avem o relaţie prietenească, vorbim în acelaşi limbaj, ne înţelegem uşor. Cel puţin, la ultima şedinţă foto ne-am făcut de cap amândoi deopotrivă, de parcă eram într-o minte.

O să şi gătiţi?
O să gătească în special Traian, care e bucătar şcolit peste hotare. Vor găti şi invitaţii lui, în măsura în care o pot face, sau vor găti sub îndrumările lui. Eu cu invitaţii mei vom admira de pe canapea procesul şi ne vom căuta de grijile noastre, iar la final ne vom înfrupta din cele gătite.

Sunteţi pasionat de gastronomie şi dacă da, ce bucate preferaţi?
Nu am făcut o pasiune aparte pentru gastronomie, chiar dacă sunt un pic gurmand. Dar am mai gătit şi eu câteodată acasă, când soţia lipsea sau era ocupată la serviciu. În familia mea, soţia e regină la bucătărie, eu sunt cu aranjatul pe masă, cu tăiatul în farfurie, cu decorarea mesei şi apoi, împreună cu fiul Alexandru-Ioan suntem cu... spălatul vaselor. Cu toate acestea, am gătit în premieră vara asta ghiveci de legume (îmi plac în special dovleceii), pârjoale de pui la aburi, ouă în roşii. Îmi place să fac mămăligă, pentru că am învăţat asta de la taică-meu. Dar pentru că soţia, Ala, o face în şapte minute, iar eu în 27, o las s-o facă ea. Este adevărat că soţia mă lasă de fiecare dată să gătesc eu hrişca. De cele mai multe ori, iese atât de gustoasă, încât şi Sănduţa mă roagă să fac şi pentru ea, apoi vine să o ia cu castronaşul.

(Text: Doina Popa. Foto: Dragoş Cojocaru).

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Na sintet bun pentru Veranda.Nata o facea mult mai bine.
Cobileanschi Lidia   -  
02 Mai 2015, 10:43
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Trimite
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
-5°